wtorek, 5 lutego 2013

migdałowe mufinki



Liczba sztuk: 12

Czas pieczenia: 25 min









Składniki:
  • 1 duże jajko
  • 120ml oleju 
  • 120ml mleka
  • 375g maki
  • 1 łyzeczka proszku do pieczenia
  • 200g cukru
  • 75g mielonych migdałow
  • 75g platkow-migdalowych do dekoracji
Sposob przygotowania:
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. 
Jajko ubic z olejem i mlekiem na gładka mase. Make wymieszac z proszkiem do pieczenia, cukrem i mielonymi migdalami, nastepnie wszystko połaczyc w jedna calosc.
Ciasto rozdzielić pomiędzy 12 papierowych lub silikonowych foremek.
Posypać płatkami migdałowymi.
Mufinki piec przez około 25 minut, do suchego patyczka.
 

1 komentarz: