niedziela, 10 lutego 2013

mufinki czekoladowe


liczba porcji; 12


czas pieczenia; 20-25 min









Składniki;
  • 110g mąki
  • 28g niesłodzonego kakao
  • 110g cukru
  • 110g masła
  • 2 duże jajka
  • 1/2-1 łyżeczki proszku do pieczenia
  • do dekoracji; cukier puder lub kakao
Piekarnik nagrzać do temperatury 190 stopni.
Masło roztopić w rondelku i odstawić do ostygnięcia.
W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, kakao,cukier, jajka, masło -
całość miksować przez ok 2 minuty.
Ciasto rozdzielić pomiędzy 12 papierowych foremek, piec przez około 20-25 min (do suchego patyczka).
Po wystygnięciu oprószyć cukrem pudrem lub kakao.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz