Szybkie i sycące danie.
Czas przygotowania: ok 30 min
Ilość porcji: 4
Składniki:
- 1 cebula - pokrojona w kostkę
- 5 ząbków czosnku - drobno posiekane
- 3 cm korzenia imbiru - starte na tarce
- 1 łyżka przyprawy curry - 450ml
- bulionu warzywnego - 400g
- pasty pomidorowej w kartonie (passata)
- sól i pieprz
- 400g - słodkich ziemniaków - pokrojonych w dużą kostkę
- 2 czerwone papryki - pokrojone w dużą kostkę
- 2 ziemniaki - pokrojone w kostkę
- ryż
- kolendra (coriander) - do dekoracji
W dużym garnku przesmażyć: cebulę, czosnek i imbir, dodać curry, bulion i pastę pomidorową. Całość doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, przesmażać przez około 5 minut.
Dodać obydwie odmiany ziemniaków i dwie papryki. Całość trzymać na małym ogniu przez około 20 minut.
Podawać z ryżem i posiekaną kolendrą.
słodkie ziemniaki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz