wtorek, 26 sierpnia 2014

Wieprzowina w sosie slodko-kwasnym



Szybkie danie o niebanalnym smaku.


Czas przygotowania: ok 3o minut


Liczba porcji: 4


Skladniki:

  • 4oog wieprzowiny
  • odrobina oleju do smazenia
  • 2 lyzki pasty Thai yellow curry
  • 2oog ananasa (moze byc z puszki)
  • czerwona cebula
  • 150-200g fasolki szparagowej
  • 150g pomidorow koktajlowych
  • 1 lyzka cukru
  • sok z limonki
  • ryz
Sposob przygotowania:

Rozgrzac olej, dodac pokrojona w kostki wieprzowine i paste curry, calosc przesmazac ok 10 minut. Mieso przelozyc do innego naczynia. 
Przesmazyc ananasa z cukrem, nastepnie dodac go do naczynia z wieprzowina. 
Uzupelnic olej, przesmazyc cebule, po chwili dodac fasolke (ja kroje ja na 1-2 centymetrowe kawalki), dodac ok 3 lyzek wody i dusic ok 2 minut. 
Dodac uprzednio przesmazona wieprzowine i ananasa.


Nastepnie dodac pomidorki, calosc skropic sokiem z limonki i jeszcze chwilke przesmazac.
Podawac z ryzem, mozna ozdobic kolendra i kawalkiem limonki.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz